En gammal favorit bland fiskrätterna.
Börja med såsen:
Fräs en liten hackad lök.
Sjud den med 3 dl vitt vin och fiskbuljong. Reducera till ca 1 dl.
Häll i 2-3 dl vispgrädde samt 1,5 msk mjöl omrört i några msk smör.
Rör och låt koka upp. Tillsätt 3 dl mjölk.
Sjud till lagom konsistens. Tillsätt räkor och ishavsrom.
Koka och pressa potatisen.
Koka ärtorna.
Rulla rödspättafiléerna och lägg dem i låg panna. Salta lätt och pressa över lite citronsaft.
Koka upp vatten (i tex vattenkokare) och häll över fisken. Låt stå tills filéerna blivit ogenomskinliga.
Lyft upp dem på serveringsfat med hålslev. Häll över såsen och servera.
Här lägger jag upp bilder på den mat jag lagat som också ser trevlig ut på bild, vilket inte alltid är fallet även om den är god. Min matlagning bygger alltid på riktiga ekologiska råvaror, i den mån jag kan få tag i det och aldrig på halvfabrikat eller syntetiska ingredienser. Numera lagar jag endast vegetarisk mat, men även fisk och skaldjur.
Tuesday, January 25, 2011
Rödspättarullader med räk- och romgräddsås, kokta ärtor och pressad potatis
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment