Om du gillar den här sidan får du hemskt gärna sprida den genom att trycka på knapparna nedan för FB, Twitter eller +1 :-)
eller den här:
Blogglista.se

Translate

Monday, October 4, 2010

Köttfärssås


IMG_6675, originally uploaded by Anders Österberg.

En av de första rätterna jag lagade själv. Utgjorde basföda under studenttiden och har sedan dess endast utvecklats måttligt.

Jag brukar använda:

  • Gul lök
  • Vitlök
  • Nötfärs (eller blandfärs om jag får tag i det). Under studietiden ofta endast fläskfärs, vilket ger en ganska annorlunda karaktär åt rätten
  • Dijon senap
  • Konserverade tomater
  • Köttbuljong (tärning)
  • Leverpastej
  • Cayenne eller färsk chili
  • Svart och vitpeppar
  • Salt
  • Kinesisk soja
  • Riven morot
Serveras till al dente-kokt spagetti och parmesanost

2 comments:

  1. Inga örtkryddor? Leverpastej, det var annorlunda!

    / Lotta

    ReplyDelete
  2. När vi är på landet är tillgången på örtkryddor begränsad, men hemma brukar vi ha det.

    ReplyDelete