Vietnamesiska vårrullar med sojachillisås, originally uploaded by Anders Österberg.
Vårrullar
Rispapper (kan köpas i butiker som säljer asiatiska matvaror)
Risnudlar el. dyl. kokt enl. förpackningen
Purjolök strimlad
Avocado i tärningar
Räkor
Sweet chillisås
Dippsås
Japansk soja
Färsk riven ingefära
Röd chillifrukt
Pressad vitlök
Lägg risnudlarna i en bunke och klipp sönder dem
Blanda ner purjolök, avocado och sweet chillisås. Hacka räkorna i tuggvänliga bitar.
Fyll en stor låg bunke med ljummet vatten. Lägg ner några rispapper i taget och se till att det kommer vatten emellan dem.
Låt dem bli mjuka i några minuter. Tag därefter upp ett papper och lägg det på en ihopvikt handduk. Klappa den torr med en annan handduk. Lägg någon eller några matskedar fyllning mitt på pappret. Vik in bådsidorna och rulla sedan ihop den underifrån. Lägg den färdiga rullen på ett fat och upprepa processen.
Kärna ur chillifrukten och hacka den fint. Blanda ihop ingredienserna till dippsåsen.
No comments:
Post a Comment